100+ Years ABB Vynckier

Een b(l)oeiende familiegeschiedenis

Eens, lang geleden in het bruisende Brussel van de jaren 1920, fluisterden drie gepassioneerde broers - Maurice, Urbain en Gaspard - hun dromen van innovatie en vooruitgang in een klein atelier. Hun creatieve geesten werden al snel verweven met de opwindende energie van die tijd, en in het jaar 1922 werd de Usine Belge de Matériel Électrique Vynckier Frères et Cie geboren, als een fonkelende ster aan de horizon van de bloeiende kunststofindustrie in België. Daarna bouwden ze hun bedrijf uit tot een absolute gangmaker in de productie van hoogwaardig elektrisch materiaal.

Wereldspeler met mooie toekomst

Het succes van Vynckier bleef niet onopgemerkt. Met zijn unieke knowhow trok het familiebedrijf sinds de jaren 60 internationaal de aandacht en groeide het uit tot marktleider in elektrische apparatuur. Vandaag gaat het verhaal verder en geeft het na ruim 100 jaar en als deel van ABB mee vorm aan de wereld van morgen.

1922

De oprichting

In Gent wordt de Usine Belge de Matériel Électrique Vynckier Frères et Cie opgericht.

'30

De sterke jaren 30

Ze ontwikkelen en produceren hun eigen fenolhars 'Vyncolite' om de isolerende behuizingen van elektrische apparatuur te maken. Met dit materiaal vervaardigen ze een breed gamma aan producten, van stekkers, schakelaars en allerlei zekeringskastjes tot radio-behuizingen, kapstokken en wc-brillen.

1937

De grote verhuis

Vynckier verhuist naar een nieuwe fabriek, vandaag een stukje industrieel erfgoed in Gent.

'50

The Golden Years

Vanaf de jaren 50 boomt de productie dankzij de populariteit van kunststofproducten.

1989

General Electric

Via een joint venture wordt Vynckier onderdeel van het Amerikaanse General Electric.

2018

Welkom bij ABB

In 2018 wordt Vynckier overgenomen door ABB, de internationale technologieleider.

ABB Webinars & Events
 

ABB wil ten alle tijden onze professionele klanten voorbereiden op de continu innoverende markt van elektrische producten ongeacht of dit gaat over introductie van nieuwe of bestaande producten. Om jullie up-to-date te kunnen houden met alle nieuwtjes binnen het productportfolio van ABB hebben we naast fysieke evenementen, al dan niet via partners, ook plaats gemaakt voor een digital platform waarop u steeds terecht kan. Bereid u dan ook voor op de toekomst door deel te nemen aan onze online webinars en trainingen. Geeft u de voorkeur aan fysieke evenementen, dan vindt u uiteraard ook hier uw gading. 

Events

Neem contact op met ABB-Vynckier voor innovatieve oplossingen

ABB-Vynckier is een toonaangevend bedrijf dat zich richt op het leveren van innovatieve oplossingen op het gebied van elektrische installaties en schakelmateriaal. Met meer dan 100 jaar ervaring en aanwezigheid in België en Luxemburg, staan we bekend om onze hoogwaardige producten en uitstekende service.

Als u op zoek bent naar oplossingen op het gebied van elektrische installaties, schakelmateriaal of een andere gerelateerde sector, dan bent u bij ABB-Vynckier aan het juiste adres. We bieden een breed scala aan producten en diensten die uw bedrijf kunnen helpen om te groeien en efficiënter te werken.

Contact